topbanner - udløb.jpg
Vinter.JPG

Vinterfiskeri i Limfjorden

- Vinterfiskeriet i Limfjorden byder også på godt fiskeri efter havørred. De havørreder, der af den ene eller anden grund ikke er vandret op i vandløbene for at gyde, kan fanges som sølvblanke overspringere i fjorden.

I takt med at vandet bliver koldere, søger ørrederne mod de områder i fjorden, der har de laveste saltholdigheder, da kombinationen af koldt og salt vand gør det svært for fiskene at regulere saltbalancen (osmoregulering). Sammenlignet med mange andre danske fjorde har store dele af Limfjorden en høj saltholdighed, da den tilføres meget vand med høj saltkoncentration fra Nordsøen.

De bedste pladser til vinterfiskeri i Limfjorden
De bedste pladser til vinterfiskeriet er oftest dem, hvor der tilføres ferskvand fra åer og bække. Husk dog, at mange vandløb har et fredningsbælte omkring udløbet, hvor du ikke må fiske, og at farvede fisk er fredede og skal genudsættes. Læs mere om fredning HER (Indsæt link)

I takt med at vandtemperaturen falder, sænkes havørredens stofskifte, så den ikke behøver at æde så meget. Derfor kan det være vanskeligt at lokke fiskene til biddet, men en blank overspringer er for mange den ultimative fangst, da den er i god form og smager fantastisk.

 

 
 OP