topbanner - udløb.jpg
Sommer.jpg

Sommerfiskeri i Limfjoden

- Sommer er ikke højsæson for havørredfiskeri i Limfjorden, men den danske sommer er imidlertid ikke altid så varm, og så kan fiskeriet være godt hele sommeren igennem.

Sommer er ofte ensbetydende med varmt vand og lave iltkoncentrationer eller ligefrem iltsvind i dele af Limfjorden. Under sådanne forhold søger ørrederne mod dybere og køligere vand og steder med stor vandudskiftning. Det er derfor også typisk på pladser med dybt vand og strøm, at du finder ørrederne om sommeren.  I løbet af sommeren begynder havørrederne også for alvor deres vandring mod åerne, hvor de gyder i efteråret eller vinteren. Du kan derfor opleve et fremragende fiskeri på trækkende fisk i sommerperioden, men det er svært at forudsige, hvor og hvornår de gode dage falder. Hvis forholdene i fjorden er dårlige, kan det være en ide at søge fiskene oppe i en af de mange åer, der løber til Limfjorden (Indsæt link).

Hornfisk
Hornfiskene, der kommer ind i fjorden i foråret, fanges også sommeren igennem.

Multer
I sommerperioden kan der også fanges multer i Limfjorden. Multerne kommer til fjorden omkring maj, og de bliver til efteråret. Fiskeriet efter multer er enormt spændende, da du fisker til synlige fisk med en typisk vægt på 1,5-4 kg. Multerne er kendt for at give en rigtig god fight, og så er de smagsmæssigt en rigtig delikatesse.

 
 OP